INTERVISTA, Rashiti: Rezistencë ekstreme ndaj pranisë së Prishtinës

“Në veri vazhdon status quo-ja edhe pas 25 korrikut, ndërsa ekziston rreziku i tensioneve të reja”, thotë në një intervistë për Radion Evropa e Lirë analisti i Grupit Ndërkombëtar të Krizave, Naim Rashiti. Ai thotë se për të evituar konfliktin, duhet një koordinim i mirëfilltë i komunitetit ndërkombëtar, Prishtinës e Beogradit. Rashiti thekson se në veri është […]

Arkivi i Shtetit ne kerkim te dokumentave origjinale

Arkivi i shtetit shqiptar po kryen këto ditë një punë veçanërisht të ngjeshur për të zbuluar dhe përpunuar materiale historike që i përkasin pavarësisë së Shqipërisë. Specialistët e arkivit të shtetit pohojnë se janë duke gjurmuar disa dokumente dhe materiale fotografike që i përkasin 28 nëntorit 1912, ditës kur u Shqipëria shpalli mëvetësinë e saj. […]

Kosova nje muaj pa mallra serbe

Një muaj më parë, më 20 korrik, qeveria e Kosovës vendosi të ndalojë importimin e mallrave nga Serbia si një kundërpërgjigje ndaj ndalimit që ajo u kishte bërë mallrave nga Kosova pas shpalljes së pavarësisë së kësaj te fundit. Vendimi pasoi anulimin e raundit të gjashtë të bisedimeve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë ku ishte planifikuar […]

Imitohet truri i njeriut. IBM krijon cipin e superfuqishem

IBM ka bërë të ditur gjatë ditës së sotme krijimin e dy çipave të rinj eksperimental në bazë të hulumtimeve të saja, të cilët çipa janë strukturuar të tillë që të ngjasojnë më shumë me trurin e njeriut sesa me çipin kompjuterik që njohim sot. IBM po i quan këta çipa si një hap të […]